a-PRO-szentek

a pannonhalmi bencés gimnáziumban

Márton hét

2016. március 04. 16:32 - Molnár István Zsigmond

Márton hét

Pannonhalmán, Szent Márton hegyén, minden évben újra és újra megrendezik a Márton hetet: egy rászoruló társadalmi csoportnak, kisebbségnek, személynek  vagy személyeknek gyűjtést szerveznek. Az osztályok a tantermekben éttermeket, kaszinókat nyitnak, és az így befolyó jövedelmeket az iskola rendelkezésére bocsájtják. A Márton nap lezárása egy nagy, egész iskolás közös esti ima. Itt vannak kihirdetve a verseny kategóriáinak nyertesei.

A mi osztályunk

Az osztály előre eldöntötte hogy egy csárdát fog csinálni. Cippo csárda lett a neve az általunk felszolgált Töltött cipó és a híres öngyújtómárka nevének ötvözéséből. Étlapunkon szerepelt az imént említett disznó vagy kecskepörkölttel töltött cipó mellett a töltött kolompér, a szerencsesüti, a pogácsa, a különböző sütemények és a pattogatott kukorica is. Ezeket a fogásokat a híres Márton testvér féle Bencés Limonádéval öblíthették le vendégeink. Az első este szinte végig tele volt a terem. A konyha mellett mi is indítottunk standot a bolhapiacon, és Bácsi halas szendvicseivel is komoly sikert arattunk.

Eredmények

Az osztály, Rácz tanár úr, Kapovits tanár úr, és Márton testvér kitartó összmunkájának eredményeképpen az osztály első helyezést ért  el a gyűjtésben,  283.000 forint haszont termelve. Emellett a legjobb osztályközösség különdíjat is mi zsebelhettük be. De ami a legfontosabb: megmutathattuk, hogy milyen csapatmunkára vagyunk képesek, ha mindenki beleveti magát a dolgok sűrűjébe.

Molnár  István

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-pro-szentek.blog.hu/api/trackback/id/tr858439300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása