a-PRO-szentek

a pannonhalmi bencés gimnáziumban

Kenutúra 2015

2015. december 06. 10:20 - Molnár István Zsigmond

A 2014-15-ös tanév zárásaként prefektusaink egy kenutúrát szerveztek, amin négy nap alatt Rajkáról Pinyédre eveztünk le. Majdnem mindenki ott volt. Az évzáró napján lementünk a Rajkai campingbe ahol felvertük a sátrakat és a szülők által sütött finomságokat ettük.(Nyamiii) Közben tombolt a napsütés és röpizni, kenuzni indultunk.

Az Éjszaka eseménydús volt és el is eredt az eső, emellett voltak, akik a sátrakat lebontották, miközben benn feküdtek mások. Néhány apuka hősiesen felállította a szétkapott sátrakat. 

1. Nap

Reggel kötelezően be kellett mindenkinek kennie magát naptejjel, ami kisebb csetepatét okozott, de aztán lecsillapodtak a kedélyek. Néhány kilométer múlva megálltunk egy szép partszakaszon. Sokan sikítoztak és ordibáltak, de szerencsére senki sem borult. Megérkeztünk Halásziba, ahol vadcampingeztünk egy öbölben, és láss csodát Marci a jóslat ellenére nem égett le és nem is sírt senkinek amiatt hogy nem kente be magát. Imaóra után csokis szarvaspörkölt volt a menü, amit sokan szerettek, páran nem. A főzést és az alapanyagot köszönjük Pákai családnak. Este tábortűz, surf és kacsázás volt a program.wp_20150614_001.jpg

wp_20150614_002.jpg

wp_20150616_008.jpg2. Nap

 

Ezen a napon eveztük a legtöbbet. Borulás is volt, és Zétény megörökítette magát barátaink és gyerekeink számára, azzal a cselekedettel amit nem szeretnék leírni. A novákpusztai campingben volt majomhinta, amiről sokan mentőmellényben ugráltak a vízbe, szóval egész jól meg lehetett lenni. Este hideg volt de kibírtuk. Marci sört talált.wp_20150615_010.jpg

 

wp_20150615_017.jpg

3. Nap

Rövid táv, aztán vadkemping Dunaszentpálnál. A magas fű ellenére hamar felállítottuk a sátrakat. Többen átúsztuk a folyót. Peca. Jött a polgármester de Rácz tanár úr megbeszélte vele, hogy nem hagyunk magunk után semmifél szemetet. Ástunk tábori vécét. Marci cigit talál. Valahogy van érzéke ahhoz hogy mit hol kell keresni.

wp_20150616_023.jpg

wp_20150616_010.jpg

4. Nap

Negyedik nap. Reggel a polgármester mindent lecsekkol, és rendben talál. Repül az idő, és gyorsan haladunk, kora délután Pinnyéden vagyunk. Gyors hajópakolás, és még leülünk beszélgetni. Sokan rögtön elmennek. Este tábortűz, és kártyázás sokáig.

És most hogy meg ne feledkezzünk azokról akik segítettek:

Köszönetmindenszülőnekakirésztvettaprogramszervezésébenelőkészületekbenilletveatanároknakissokköszönetjáracsodálatostúráért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-pro-szentek.blog.hu/api/trackback/id/tr668133808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása