a-PRO-szentek

a pannonhalmi bencés gimnáziumban

Unicef Ébresztőóra

2015. december 18. 15:53 - görgő

Szeptember második hetében voltak itt nálunk az Uniceftől. Javasolták, hogy mindenki töltse le a Helpapp-ot, ami okosalkalmazás, és nagyon sok hasznos tanácsot tud adni olyan helyzetekben, amikor valaki áldozattá válik. 

"Mi, az UNICEF-nél

  • Hiszünk abban, hogy a gyermekkor egyszeri és megismételhetetlen.
  • Hiszünk abban, hogy a gyermekkornak nem természetes része az erőszak.
  • Hiszünk abban, hogy felelősséget kell vállalnunk egymásért és a világért, amiben élünk.
  • A világ legnagyobb gyerekjogi szervezeteként hiszünk abban, hogy a gyermekjogok mindannyiunk életét jobbá tehetik!

A gyerekeket érdekli az őket körülvevő világ és annak játékszabályai. A szabályok azonban sokszor idegennek hatnak, a jog pedig megfoghatatlan – és nem csak a gyerekek számára. De képzeljük el, hogy egy gyermek nem csak megismeri, hanem meg is szereti a szabályokat, mert rájön, hogy azok őt is védik.

Az Ébresztő-óra ráébreszti a gyermekeket arra, hogy meddig mehetnek el másokkal szemben, és milyen védelem illeti meg őket. Megtanulják, hogy mi az, amit itthon természetesnek veszünk, pedig más országokban elérhetetlen. Az óra végére tudni fogják, hogy hol találnak segítséget olyan helyzetben, ami már reménytelennek tűnik, és mit tehetnek, amikor tehetetlennek érzik magukat.

A foglalkozások témája összhangban van a Nemzeti Ifjúsági Stratégia és a Nemzeti Alaptanterv célkitűzéseivel is. A foglalkozások illeszkednek az etika, földrajz, társadalomismeret vagy az osztályfőnöki óra anyagába, de délutáni foglalkozások keretében is megszervezhetőek."

http://ebresztoora.unicef.hu/ 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a-pro-szentek.blog.hu/api/trackback/id/tr868182310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása